lustrum

Zesde lustrum - "Ja, ik wil!"

Afgelopen 23 september 2016 hebben we het 6e lustrum van Dames Sophisticats op een enerverende wijze ingeluid. Tijdens ons vrijgezellenfeest hebben we met alle reünisten en actieve leden oude herinneringen opgehaald en gedurende de avond nieuwe herinneringen gecreëerd.                                                                                                                                                                                                

Als we terug kijken op 30 jaar Dames Sophisticats betekent dit:
Al 30 jaar in het studentenleven van Breda;
Al 30 jaar roze en groen;
Al 30 jaar het verwijt dat we arrogant zijn. 

Als dispuut hebben we veel progressie geboekt. Niet alleen qua leden aantal, maar ook qua ontwikkeling. Van ‘Lust’ bij ons tienjarige bestaan, ‘Eindelijk Tieten’ bij vijftien jaar en op twintig jarige leeftijd heuse tijgers met ‘Cats goes Tiger’, op ons vijfentwintigste groeide we uit tot echte dames die genieten van het leven, ‘Jáime la Vie!’. En in ons dertigste levensjaar was het tijd om ons te binden, Ja ik wil! met meer dan 100 dames een vrijgezellenfeest, een prachtige bruiloft en een onvergetelijke huwelijksreis delen.        

                                                                                                                                                                                   

Maar hoe lang is 30 jaar precies…? Zo werd er in die tijd gewerkt met MS-dos, was de wintersport voor de elite, werd er met de Gulden betaald, de OV jaarkaart bestond niet eens! Een ander opvallend verschijnsel is dat een aantal actieve leden niet eens geboren waren toen de 1e lichting, de oprichters, het dispuut Dames Sophisticats in de steigers hebben gezet!                                                     

                                                                                                                                     

Het 30e levensjaar van Dames Sophisticats stond geheel in het teken van het lustrum ‘Ja, ik wil!’. In het jaar zijn er zowel interne als externe activiteiten georganiseerd. Zo hebben wij ook genoten van onze 20e Cantus. En natuurlijk was er weer een lustrumreis gepland voor alle leden der Dames Sophisticats. In juni 2017 zijn wij afgereisd naar het prachtige Ligurië in Italië.  En het lustrumjaar is afgesloten met een galadiner op onze 31e verjaardag, zaterdag 23 september 2017. Het was weer een prachtig lustrum!                                                                                                                                                                                            

Wij zijn erg trots op de verworven 30 jaar en gaan met veel overtuiging en enthousiasme richting de 50 jaar. Rest ons niets anders dan: PROOOOOOOOOOOOOOOST!

 

Met waardige groet,

De lustrumcommissie 2016-2017

Lustrumreis, Italië 2017